Om mig


Jag heter Peter Naglitsch och har byggt gitarrer i mer än tio år. Jag började som de flesta gitarrbyggare med att fundera kring gitarrens funktion och justering. Efter att ha provat att justera egna och andras instrument byggde jag min första gitarr; en grön Telecaster Thinline. Innan den första gitarren var färdigbyggd, började jag planera nummer två.
- Jag var fast!

Efter hand har jag gått från att bygga för eget (miss-)bruk till att bygga mer och mer åt andra. Eftersom mina gitarrer blivit väl mottagna har jag tagit steget fullt ut och erbjuder nu mina tjänster till var och en.

Mina instrument


Jag har byggt många olika typer av instrument. Utöver elgitarrer i många olika standardformat, bland annat strator och telecasters, har det blivit mer fokus på egna modeller och rena "custom designs". Jag har även bygget ett par basar, både 4- och 5-strängade, en resolectric (elektrisk gitarr med resonatorkon), en el-mandolin och en el-ukulele och senast en akustisk experimentgitarr. Dessas konstruktion kan du läsa mer om under rubriken 'Instrument'.